מריחים חנוכה: תכנית מטוגנים עם מירי זורגר | "במטבח של מירי"

    חיה ספיר No Comments on מריחים חנוכה: תכנית מטוגנים עם מירי זורגר | "במטבח של מירי"

    חשוון כבר עומד להסתיים, וחודש כסלו כבר בפתח, בו נחגוג את חג החנוכה. אם יש מילה נרדפת במטבח ל"חנוכה", זוהי ללא ספק "טיגון". בתכנית "במטבח של מירי" הגישה השפית מירי זורגר מגוון רב של מאכלים מטוגנים, שאגב, יכולים להתאים לכם גם לסתם נשנוש קליל | התכנית המלאה והמתכונים

    סופגניות | אילוסטרציה
    10:35
    19.04.24
    הרב אפרים אפשטיין No Comments on חג הפסח: עניין של תודעה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    סופגניות קלאסיות

    מצרכים:

    1 ק"ג קמח

    70 גר' שמרים

    120 גר' סוכר

    15 גר' מלח

    4 חלמונים

    2 ביצים

    כ 500 מ"ל חלב

    200 גר' חמאה רכה

    לסופגניה מלוחה:

    מוסיפים לבצק

    2 שיני שום כתושות

    5-6 כפות פטרוזליה קצוצה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפיות  תבלין גריל עוף

    למלית מלוחה:

    500 גבינת שמנת מעורבבת עם זיתי קלמטה קצוצים ו200 גר' גבינה מגוררת

    אופן ההכנה:

    מכניסים את רכיבי הבצק לקערת המיקסר מלבד החמאה עם מלוש גיטרה

    לשים 6 ד' מוסיפים את החמאה כשהיא רכה ומערבלים עד שנטמע

    מניחים להתפחה מכוסה בניילון נצמד עד להכפלת הנפח

    מכינים קוביות נייר אפיה

    שוקלים 20 גר' בצק ומכדררים מניחים כל סופגניה על רבוע נייר אפיה

    מסדרים על תבנית

    מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד כמעט הכפלת הנפח

    מחממים שמן עמוק במחבת עמוקה או סיר שטוח ומטגנים את הסופגניות כ 3 ד' מכל צד או עד להשחמה

    מוצאים לנייר סופג וממלאים 

    לסופגניות המלוחות:

    מכדררים את הבצק ומשטחים מזלפים את המלית וסוגרים מכדררים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בחמאה מומסת ומניחים להכפלת הנפח

    אופים עד להשחמה בתנור שחומם מראש ל180 מעלו

    מוציאים מהתנור ומברישים שוב בחמאה מומסת


    סופגניות בזילוף 

    מצרכים:

    350 גר  קמח  תופח

    400 מ"ל יוגורט או אשל

    2 ביצים

    20 גר'   סוכר

    10 גר'  וניל

    קורט מלח

    למלית:

     ריבת חלב

    להגשה:

    אבקת סוכר

    אופן ההכנה:

    לערבב את המצרכים במעבד מזון

    להניח למנוחה כחצי שעה

    לחמם שמן עמוק לשים את המסה בשק זילוף ולזלף מעט מסה ואז לחתןך עם מספרים 

    להמשיך כך עד שהסיר מלא בסופגניות

    לטגן עד להשחמה 

    להוציא לתוך מסננת 

    לפזר א סוכר ולהגיש

    צורוס- סופגניות ספרדיות:

    מצרכים:

    1 כוס מים

    100 גר'  מרגרינה

    3 כפות סוכר

    1/4 כפית מלח

    1 כוס קמח- 150 גר'

    3-4 ביצים

    שמן לטיגון עמוק

    1/2 כוס סוכר לציפוי

    אופן ההכנה:

    בסיר שמים מים חמאה סוכר ומלח ומביאים לרתיחה

    מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת בצק

    מסירים מהאש ומעבירים לקערת המקסר עם מלוש הגיטרה

    מעבים מעט לצינון הבצק

    מוסיפים ביצה ומערבבים להטמעת הביצה מוסיפים כך את 3 הביצים ומעבדים לבצק חלק

    אם הבצק עדין יבש מוסיפים ביצה נוספת

    מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים מקלות בגודל הרצוי וחותכים עם סכין

    מטגנים עד להשחמה מוצאים לנייר סופג ומצפים בסוכר גבישי

    מגישים עם רוטב שוקולד


    שקיקי בצק במלית גבינת מוצרלה. כ-15 מנות

    על המתכון: את המתכון הזה קיבלתי מאחיינית שלי מירי וורצברגר. אף שבמקצועה מירי אינה שפית, בנשמתה ובמטבחה היא בשלנית מעולה. היא מכינה מנות מבריקות, כמו זו, והכול בזריזות, בקלילות ובחן. אבל מעבר לכל זה היא בת שמכבדת הורים במידה שקשה למצוא בדורנו, וזה החשוב מכול. אשריה.

    המצרכים:

    לבצק:

    2 כוסות קמח

    50 גרם חמאה

    ½ כוס מים

    ½ כפית מלח

    ½ כפית אבקת מרק בצל 'אסם'

    קורט פלפל שחור גרוס טרי

    למלית:

    2 חבילות גלילי גבינת מוצרלה 

    ההכנה:

    בקערה בינונית לושי את כל רכיבי הבצק לבצק חלק ורך. השהי לחצי שעה.

    רדדי את הבצק לעלה דק. 

    חתכי את עלה הבצק לריבועים בגודל 5X5 ס"מ.

    פרסי את גלילי גבינת המוצרלה לפרוסות בעובי 2 ס"מ.

    במרכזו של כל ריבוע בצק הניחי פרוסת מוצרלה.

    אספי את שולי ריבוע הבצק לצורת שק קטן. 

    סגרי את ה"שק" בתנועת סיבוב, כדי שהוא לא ייפתח בטיגון.

    הכיני "שקים" מכל ריבועי הבצק. 

    חממי בסיר שמן עמוק עד שנוצרות בועות קטנות סביב ידית כף עץ שאת מכניסה לשמן.

    טגני 5 שקיקי בצק בכל פעם.

    העבירי למגש מרופד בנייר סופג. 

    הגישי מיד.

    להכנה מראש: 

    הכיני את שקי הבצק עד שלב הטיגון. שמרי אותם במקרר או במקפיא וטגני סמוך להגשה.

    טיפ: בצק השקים טעים להפליא גם בלא מילוי. אם נותר לך בצק, רדדי אותו, חתכי לריבועים קטנטנים וטגני. 


    טבעות בצל בטמפורה

    מצרכים:

    5 בצלים פרוסים בעובי של 0.5 מ"מ

    לבלילת הטיגון:

    3 ביצים

    1 1/2 כוסות קמח תופח

    1 כף אבקת מרק בטעם בצל

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    שצן לטיגון עמוק

    לרוטב איולי:

    2 ביצים חלוטות לדקה במים רותחים

    1 כף חרדל

    1 כף  רוטב סויה

    2 שיני שום כתושות

    1 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפות עירית קצוצה

    3 כוסות שמן קנולה

    אופן ההכנה:

    את  מצרכי הבלילה יש לערבב היטב .ולהוסיף את פרוסות הבצל ולערבב עד להטמעת כל הבצל

    מחממים שמן עמוק ומטגנים כ 10 טבעות בכל פעם

    ממשיכים כך עם כל המסה

    הכנת הרוטב:

    במעבד מזון שמים את כל המצרכים מלבד השמן ומעבדים למסה חלקה

    מוסיפים את השמן בזילוף דק עד לקבלת רוטב במרקם של מיונז

    טועמים ומתקנים תיבול

    מגישים יחד עם הבצלים בטמפרטורת החדר


    חטיפי עלי סיגר עם סלסת עגבניות

    על המתכון: מנה זו הכנתי לבר מצווה מאוד מיוחדת שערכתי  לנריה ניר. אביו ערד ניר הוא כתב חדשות החוץ של ערוץ 2 ואשתו  דר' טלי וטרינרית אנשים שהיה לי כבוד  ועונג להכיר. כשהם ראו כתבה שהתפרסמה על ידי שושנה חן הם  אהבו ושמרו את הכתבה לארוע מיוחד שירצו ואז לפני הבר מצוה פנו אלי והחליטו לטעום ולראות האם גם הטעם יענה על הצפיות..(  בכל זאת אוכל כשר … )ולאחר הטעימות ערכתי את הארוע והמשפחה והאורחים ממש אהבו..ומנה זו נעלמה הראשונה…כמה פשוט כך מעניין ומרשים.

    מצרכים:

    שמן לטיגון עמוק

    1 חב עלי סיגר חתוכים ל8

    לסלסה:

    3 עגבניות טריות

    250 גר' רסק עגבניות

    2 כוסות מים

    1/2 כוס שמן

    4 שיני שום 

    1 כפית גדושה מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפות אבקת מרק עגבניות

    אופן ההכנה:

     מטגנים את העלי סיגר מצננים ומאכסנים בקופסא סגורה 

    הכנת הסלסה

    במעבד מזון שמים את כל המצרכים ומעבדים  למחית חלקה

    טועמים ומתקנים תיבול

    עם הסלסה מדי סמיכה מדללים עם מעט מים

    בסיר מבשלים את הסלסה לרתיחה

    מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 ד'

    טועמים ומתקנים תיבול

    מצננים

    הגשת המנה

    בכוס  מסדרים מעט מהרוטב ומעל בפרי סטייל מבדרים את משולשי העלי סיגר


    טבעות בצל בבלילת בירה

    מצרכים:

    4-5 בצלים פרוסים לטבעות

    לבלילה

    2 ביצים

    1 כוס קמח

    1/2 כוס בירה

    2 שיני שום כתושות

    1/2 כפית פפריקה מעושנת

    מעט מלח

    1 כפית אבקת מרק בטעם בצל

    קורט פלפל שחור גרוס טרי

    רוטב פיקנטי-חלפניו:

    מצרכים:

    1/2 כוס מיונז

    2 כפיות סחוג

    אופן ההכנה:

    ערבבי את הבלילה היטב למסה חלקה ללא גושים

    הוסיפי את טבעות הבצל  וערבבי היטב

    חממי שמן עמוק וטגני טבעות עד להשחמה

    הכנת הרוטב:

    ערבבי את המצרכים והגישי בכלי קטן

    הגישי עם רוטב פיקנטי


    כיסנים מבצק סיגר

    מצרכים:

    1 חבי עלי סיגר מרובעים

    למלית:

    250 גר' חזה עוף טחון

    1/2 בצל קצוץ מטוגן עד להשחמה

    מלח 

    פלפל שחור גרוס טרי

    חלבון ביצה להדבקה

    שמן לטיגון עמוק

    אופן ההכנה:

    מערבבים את מצרכי המלית ומעבירים לשק זילוף

    חותכים את עלה הסיגר ל 4 ובמרכז כל עלה מזלפים ככפית מהמלית

    את קצוות העלה מברישים בחלבון מקפלים ל2  ומהדקים

    מעבירים למגש מרופד בניר אפיה

    מכינים כך את כל העלים

    מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה נכונה 

    ומטגנים את הכיסנים עד להשחמה

    מגישים עם איולי עירית


    קרולר-בצק רבוך מטוגן

    מצרכים:

    מצרכים

    240 מ"ל מים

    150 גר' מרגרינה ללא שומן מוקשה

    15 גר סוכר

    150 גר' קמח לבן

    מעט מלח

    2-3 ביצים

    2 חלבונים טרופים-רק אם צריך

    שמן לטיגון עמוק

    לציפוי:

    120 גר' אבקת סוכר

    25 גר' דבש

    35 מ"ל חלב סויה

    אופן ההכנה:

    בסיר שמים את המים המרגרינה הסוכר והמלח

    מביאים לרתיחה עד שהמרגרינה נמסה

    מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהבצק נפרד מהדפנות

    מעבירים לקערת המיקסר ופותחים עם וו גיטרה כ 2 ד

    מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לקרם חלק

    חותכים ריבועי ניר מנייר אפיה

    מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן

    מזלפים חישוקים על הנייר מכניסים את הקרולרים אל השמן החם

    מעבירים 3-4 יח לפי גודל הסיר אך לא יותר מדי

    מטגנים משני הצדדים עד להשחמה

    מערבבים את מצרכי הציפוי וטובלים את הקרולרים בציפוי ומגישים

    קרוקט:

    4 תפו"א אדום

    80 גר' קמח

    1/4 כוס אפונה

    1/4 כוס תירס

    מלח

    פלפל שחור גרוס

    לציפוי – 

    150 גר' קמח

    2 ביצים

    200 גר' פירורי לחם

    שמן לטיגון עמוק

    אופן ההכנה:

    מבשלים תפו"א עד ריכוך מלא, מסננים ומועכים למחית חלקה.

    מוסיפים את הירקות, מתבלים ומערבבים בעדינות.

    יוצרים כדורים / אליפסה, מצפים ומטגנים בשמן עמוק.

    האזינו לתכנית:

    שבת שלום, ובתיאבון!



    0 תגובות