החלות המיוחדות והסיפור שמאחוריהן

    חיה ספיר 6 Comment on החלות המיוחדות והסיפור שמאחוריהן

    ניסי גולדרייך, יוצרת אוכל וכותבת מתכונים, מגישה מתכון ייחודי לחלות לכבוד שבת, שמאחוריו גם סיפור מרגש במיוחד

    צילום: באדיבות המצלם
    13:20
    22.04.24
    אתר קול חי No Comments on "כולנו מסובין": סדר פסח מוזיקלי עם מוישי רוט וחברים • צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    "הרבה מכירים אותי בזכות המתכון של החלות אבל מעטים יודעים איך נולד המתכון שלי" פותחת ניסי גולדרייך. "לפני 9 שנים נולד הבן שלי, ישראל. כמו אתרוג טהור עטפנו אותו שחלילה לא ישבר. ישראל נולד עם מחלת עצם נדירה שפוגעת בשלמות העצם ובשבירות שלה, "ילדי הזכוכית" קוראים להם או בשם המחלה אוסטאוגינזיס אימפרפקטה" היא מספרת.

    "ישראל בחייו הקצרים כבר חווה למעלה מ- 80 שברים בכל חלקי גופו. מי בכלל חשב לומר תודה לה' על עצמות חזקות ולא שבירות?

    כשישראל נולד רציתי לעשות משהו משמעותי לרפואתו, לדעת שאני עושה את המינימום בשביל הבן שלי. התחברתי מאוד למצוות הפרשת חלה ניסתי כל מתכון אפשרי להכנת חלות כשאני לא מוותרת ולא מתייאשת, כבר כמעט השלמתי עם המציאות של חלות של בית כדבר פחות מוצלח מחלות של מאפיה, מתפוררות, יבשות או כבדות" היא מתוודה.

    "לקח לי כמה שנים להגיע לשילוב המנצח שאף פעם לא מאכזב ובלי הפתעות לא נעימות. אומנם קיבלתי מתנה מיוחדת מהקב"ה, את ישראל שלי אבל בזכותו קיבלתי את הזכות הגדולה במצוות הפרשת חלה שאני לא מוותרת עליה אף שבת, גם אם אנחנו מתארחים. ואת הזכות הגדולה להביא לבתי ישראל את המתכון שמצליח בכל בית יהודי" היא אומרת.

    "גיליתי גם שהמטבח הוא מקום מיוחד לתת ביטוי לקשיים הרגשיים שעברתי, בקושי בהתמודדות עם המחלה של הילד שלי. בכאב, בשמחה, מצאתי נחמה בין הסירים והריחות שעלה מהם שמילאו את הבית באופטימיות ותפילה שהכל יהיה טוב. ומאז גם מצאתי את עצמי מעבירה שעות וימים של אשפוזים בלטפח אהבה חדשה לכתיבת מתכונים לכל התבשילים שהכנתי, במטרה שיגיעו לעוד שולחן בבית יהודי בצורה זמינה ונגישה".

    מתכון ל- 5 חלות:

    מרכיבים:

    4 כפות שמרים יבשים (40 גרם)

    1 ליטר מים פושרים

    200 גרם סוכר (1 כוס שתיה חמה)

    240 מ"ל שמן (כמעט כוס וחצי שתיה חמה)

    2 קילו קמח לבן

    2 כפות גדושות מלח

    לציפוי:

    ביצה טרופה/ מים ושומשום/פרג/גרעיני דלעת/ גרעיני חמניה /קצח/ מלח גס

    הכנה:

    שמים תחילה את השמרים בקערה או במיקסר ומוסיפים את המים וממיסים את השמרים, שמים את שאר המרכיבים מלבד המלח ומערבבים.

    מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק 10 דקות לבצק גמיש, רך וחלק ומתפיחים את הבצק שעה בטמפרטורת חדר נעימה או עד להכפלת הנפח.

    מחממים תנור ל200 מעלות. מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים על נייר אפיה. מרדדים כל כדור בעזרת מערוך ומגלגלים לרצועות וקולעים לחלות ומתפיחים שוב 30 דקות (בימים קרים או כשקריר במטבח להתפיח 40 עד שעה ולא יותר)

    מושחים בביצה או מרססים מים ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ומורידים את המעלות ל180 מעלות ואופים עוד כ20 דקות

    מצננים ושומרים בהקפאה בשקית אטומה ולהפשיר שעתיים לפני ההגשה ולחמם.

    טיפים להצלחה

    •יש להקפיד על טמפרטורת המים שיהיו נעימים למגע ולא רותחים, השמרים מתפתחים טוב בסביבה חמימה.

    •מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה. חוסר בנוזלים בצק יבש, עודף נוזלים בצק דביק וקשה לעבודה. על כן חשוב להשתמש בכוס מדידה.

    •לישת הבצק חשובה לגמישותו על כן חשוב ללוש את הבצק כ10 דקות לפחות עד רבע שעה פעולה זו פותחת את הגלוטן בבצק ועוזרת לבצק גם לתפוח ולהיות אוורירי.

    •בשביל לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולמדוד כל כדור באופן שווה.

    שבת שלום, ובתיאבון!



    6 תגובות

    מיין תגובות
    1. 5

      אישה מיוחדת במינה
      רפואה שלימה ושפע נחת

    2. 4

      מרגש!
      תמשיכי להצליח ולשמח אותנו במתכונים המיוחדים שלך

    3. 2

      מרגש!!!
      תודה שאת תמיד משמחת אותנו במתכונים המיוחדים שלך