גלידת תפוחים בדבש וקראמבל שקדים \\ ניסי גולדרייך

    חיה ספיר No Comments on גלידת תפוחים בדבש וקראמבל שקדים \\ ניסי גולדרייך

    קינוח כזה עוד לא טעמתם! מתכון מיוחד לגלידת תפוחים טבולים בדבש בקרם לימוני בטעם חלבי עשיר עם קראנצ׳ שקדים בניחוח קינמון

    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מרכיבים:
    10 תפוחים ללא קליפה פרוסים דק ונקיים מגרעין
    חצי כוס דבש
    2 מקלות קינמון
    2 כוכבי אניס מומלץ
    125 מ"ל מיץ מלימון
    חצי כוס שמן
    חצי כוס סוכר
    4 ביצים טרופות
    500 מ"ל קצפת צמחית
    2 כפות פודינג וניל

    לקראמבל:
    2 כוסות קמח
    1 כוס אבקת שקדים
    כפית קנימון
    3/4 כוס שמן
    חצי כוס סוכר חום
    כוס שקדים קצוצים גס

    הכנה:
    1 מחממים סיר ומבשלים את התפוחים, הקינמון, האניס והדבש עם מכסה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מדי כמה זמן עד שהתפוחים זהובים ורכים

    2 בסיר קטן באש גבוהה מביאים לסף רתיחה את הלימון הסחוט, השמן והסוכר. בקערה קטנה טורפים את הביצים היטב ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבול מתמיד עד שמתקבל מרקם סמיך וחלק ונוצר בועות ומורידים מהאש ומקררים

    3 בקערה מקציפים את הקצפת צמחית יחד עם הפודניג לקצף יציב ובתנועות קיפול מוסיפים את הקרם לימון לקצפת ומערבבים בעדינות

    4 בקערה מערבבים את מרכיבי הקראמבל לפירורים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה לשכבה אחידה ומכניסים לאפיה בחלק התחתון של תנור חם 200 מעלות ל20 דקות עד שהקראמבל זהוב יפה ומקררים

    מרכיבים את הגלידה:
    בכוסות הגשה או בתבנית שמים שכבה מהקראמבל ומעל שופכים קצת מהקרם גלידה ומוסיפים פרוסות תפוח ושוב קצת מהקרם ועוד שכבה של פרוסות תפוח ומפזרים שוב מהקראמבל ושומרים בהקפאה ומוציאים כשעה לפני ההגשה

    להגשה מזלפים מעט דבש או מייפל

    בתאבון!



    0 תגובות