עוף עם כרישה וחומוס ברוטב חמאת בוטנים מלוחה // ניסי גולדרייך
ניסי גולדרייך 1 Comment on עוף עם כרישה וחומוס ברוטב חמאת בוטנים מלוחה // ניסי גולדרייךניסי גולדרייך מגישה מתכון מיוחד לעוף בסגנון יפני שמשלב טעמים של מליחות ומתיקות של חמאת בוטנים ושמן שומשום עם כרישה צלויה במתיקות מעודנת בתיבול מיוחד שממלא את הבית בריח טוב של עוף משכר, לכבוד שבת קודש
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- 60,000 שקל לדירה מול ההדלקה של רבי מיילך: המתווך שהשתגע
- אזעקות בצפון; התקיפות בג'באליה לא פוסקות | מתעדכן
- דאגה באיראן: חיפושים אחר המסוק עליו שוהה הנשיא
- חשש לשכר העובדים: עוקל חשבון הבנק של החינוך העצמאי
- לאפשר במקום להשתדל: רחל בולטון במסר עוצמתי
תגיות
מתכון מיוחד לעוף בסגנון יפני שמשלב טעמים של מליחות ומתיקות של חמאת בוטנים ושמן שומשום עם כרישה צלויה במתיקות מעודנת בתיבול מיוחד שממלא את הבית בריח טוב של עוף משכר, לכבוד שבת קודש
עוף עם כרישה וחומוס ברוטב חמאת בוטנים מלוחה// ניסי גולדרייך
מרכיבים:
5 כרעיים נקיים ללא עור
1 כרישה חתוכה לפרוסות בינוניות
כוס חומוס קטן מושרה
3 כפות חמאת בוטנים טבעית
כף רוטב סויה
2 כפות פטרוזיליה/עירית קצוצה
2 כפיות מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כפית קימל טחון
2 כפות סילאן
2 כפות שמן שומשום יפני
שמן זית איכותי
כוס מים רותחים
הכנה:
1 מסדרים את הכרעיים בתבנית מרופדת נייר אפיה ומושחים אותם במעט שמן זית ומתבלים מעט במלח, פלפל וקימל טחון ומוסיפים את פרוסות הכרישה והחומוס
2 בצלוחית קטנה מערבבים את החמאת בוטנים עם מעט מים רותחים עד שהממרח נמס וחלק ומוסיפים את הסויה ומערבבים ומושחים על העוף ואת השאר שופכים על הכרישה והחומוס ומערבבים מעט
3 מפזרים עירית או פטרוזיליה ומזלפים מעל סילאן, שמן שומשום יפני ושמן זית בנדיבות ומתבלים שוב במעט מלח גס, פלפל וקימל טחון
4 מחממים תנור ל200 מעלות ומכניסים את התבנית עם העוף בחלק התחתון של התנור לצליה של 10 דקות ומוציאים ומוסיפים כ250 מ׳׳ל מים רותחים ומכסים בנייר אפיה ומהדקים בנייר אלומניום ומחזירים לתנור לבישול של עוד שעה וחצי
לכבוד שבת קודש!
לאחר הצליה , הבישול כמה מעלות?