מתכון: סופלה תפו"א וגבינה

    עפר גדנקן No Comments on מתכון: סופלה תפו"א וגבינה

    שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'

    10:35
    19.04.24
    הרב אפרים אפשטיין No Comments on חג הפסח: עניין של תודעה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מספר מנות: 5

     מצרכים

    • 5 יח‘ תפו"א מבושלים וקלופים
    • 100 גר‘ גבינת טוב טעם טרה
    • 1/2 בצל סגול קצוץ
    • 3 כפות כרישה חתוכה גס
    • 2 שיני שום קצוצות
    • 2 כפות שמנת חמוצה טרה
    • 100 גר‘ גבינה צהובה מגורדת נעם
    • 3 ביצים מופרדות
    • 1 כף קמח תופח
    • מלח
    • פלפל לבן
    • אגוז מוסקט
    • מעט חמאה לשימון התבניות האישיות

    אופן הכנה

    • מועכים בקערה את תפו"א לפירה עדין ומוסיפים גבינת טוב טעם ומערבבים היטב.
    • מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
    • מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב.
    • מקפלים את הקצף לתערובת. משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.
    • אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כעשרים דקות עד הזהבה ומגישים חם.

    המלצת השף

    • ניתן לאפות גם בתבנית סופלה גדולה (זמן אפייה כ- 35 דקות)
    • מומלץ להחליף 2 תפו"א בבטטה.

    בתיאבון 



    0 תגובות