אוהבים בשר? מירי זורגר במגוון מתכונים מיוחדים במיוחד בשבילכם

    חיה ספיר No Comments on אוהבים בשר? מירי זורגר במגוון מתכונים מיוחדים במיוחד בשבילכם

    בתכנית ניחוחות שבת בהגשת מירי זורגר, כמידי שבוע הביאה זורגר מתכונים למנות מפנקות, והפעם שבעה מתכונים מיוחדים למנות בשריות ייחודיות | גם בשר, גם עופות, וגם המאכל הכל כך נפוץ במתכון מיוחד, חמין, ובשפה המדוברת, צ'ולנט | בתיאבון

    21:42
    28.03.24
    מוטי הלפרין No Comments on ‏דרעי זעם על סמוטריץ', נתניהו הבטיח: "ארגיע אותו"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    כמידי שבוע ביום חמישי בתכנית ניחוחות שבת מגישה השפית מירי זורגר מספר מתכונים מיוחדים למטעמי שבת, שבוע שעבר לאחר הסופה הגדולה ערכנו בשבילכם את מגוון המרקים המיוחדים שהתאימו כל כך למזג האויר, השבוע נראה שהתבהרו מעט השמיים ואפילו השמש הציצה לה מעט מבין העננים, מגישה זורגר, שבעה מתכונים למגוון מנות בשריות מפנקות במיוחד, בתיאבון, ולכבוד שבת קודש.

    גולש פטריות ופרגיות

    מצרכים:

    6 מנות פרגית (הירך ללא עצמות)

    1 סלסלה פטריות שמפניון

    1 סלסלה פטריות שיטאקי

    3 בצלים פרוסים

    4-5 שיני שום פרוסות

    1-2 כפיות מלח

    1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1/2 כפית פפריקה מעושנת

    1 כוס ציר עוף או מים

    אופן ההכנה:

    את מנות הפרגית יש לחתוך לקוביות, ןאת הפטריות יש לשטוף ולקצוץ לקוביות קטנות, בסיר יש לטגן את הבצלים עד להשחמה להוסיף את השום הפרוס ולטגן כ 5 ד ולהוסיף את הפטריות. טגנו 5 ד' נוספות ,לאחר מכן הוסיפו את הפרגיות תבלו וטגנו 5 ד' נוספות הוסיפו ציר עוף ובשלו כשעה וחצי הוסיפו אורז ובשלו חצי שעה נוספת, הגישו חם.

    גולש הודו

    מצרכים:

    1 ק"ג שווארמה הודו חתוכה לקוביות של 2 על 2 ס"מ

    3-4 בצלים קצוצים

    2-3 שיני שום פרוסות

    5-6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה 

    1/2 כפית פפריקה מעושנת

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את השום מוגנים כדקה, מוסיפים את ההודו וממשיכים לטגן עד שהחתיכות משנות את הצבע שלהן, מתבלים מערבבים ומוסיפים את תפוחי האדמה מערבבים שוב ומוסיפים מים עד לכיסוי 3/4 מהתבשיל, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה כשעתים.

     

    מכסה הצלע ממולא

    מצרכים:

    1 נתח מכסה הצלע של עגל חלב

    למלית:

    2 חב' עלי סלק החלק הירוק בלבד או עלי תרד בייבי

    2 סלסילות פטריות קצוצות

    4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    1 כוס פירורי לחם

    1 כוס קורנפלקס טחון

    1 כוס קמח

    1 כוס שמן זית

    כ 1/2 כוס מים רותחים

    1 כוס צנוברים

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לאפיה:

    10 שיני שום

    4בצלים פרוסים

    1/2 כוס שמן קנולה

    1 כוס יין לבן

    1 ליטר ציר עוף

    לקשירה חוט שפירוט

    אופן ההכנה:

    עסו את נתח מכסה הצלע בשמן זית היטב, פזרו מלח  פלפל, ערבבו את מסת המילוי, הניחו מעל החלק הבשרי את המילוי גלגלו בצורה מהודקת וקישרו, סיגרו על מחבת משומנת קלות, בסיר חסין אש טגנו את הבצלים והשום עד להשחמה, הוסיפו את היין הציר והתבלינים והביאו לרתיחה, אפו כשעה וחצי מכוסה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, צננו כחצי שעה ופרסו לפרוסות והגישו עם הרוטב שנוצר.

     

    אסאדו ברוטב מייפל

    מצרכים:

    1 שרשרת אסדו

    לבישול:

    1 ליטר ציר עוף

    1 ליטר מים

    2 בצל

    5-6 שיני שום

    2 כפיות מלח

    פלפל שחור 

    לרוטב:

    2 כוסות ציר עוף אדום

    1 מיכל רסק עגבניות

    1 כוס מייפל

    2 כפיות חרדל

    1 כוס רוטב סויה

    1 כף פפריקה מעושנת

    2 כפיות מלח מעושן

    פלפל שחור

    4-5 שיני שום כתושות

    אופן ההכנה:

    את מצרכי הציר בישול יש להביא לרתיחה ולהניח את האסדו בסיר ולבשל 3 שעות

    הכנת הרוטב:

    את מצרכי הרוטב יש לשים בשיר ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב, לאחר שרתח לטעום ולתקן תיבול לבשל כ 10 דק', להניח את האסדו על תבנית מרופדת בנייר אפיה לשפוך מעל את הרוטב, לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד', לאחר מכן יש להפוך את שרשרת האסדו ולאפות 20 ד' נוספות.

    חזה עוף צלוי ברוטב דובדבנים

    מצרכים:

    6  חזה עוף שלם ללא עצמות

    לציפוי:

    1 צנצנת דובדבנים ללא חרצנים

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית גריל עוף

    3 כפות סילאן

    2 שיני שום כתושות

    1/2 כוס שמן

    אופן ההכנה:

    את רכיבי המרינדה מערבבים, שופכים על גבי חזות העוף ומשרים לילה במקרר מכוסה, על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים את החזות ומעל שופכים את הדובדבנים כשהם ללא הרוטב, מכסים את התבנית בנייר אפיה רטוב ומעל נייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפים כ 15 ד', מסירים את הכיסוי ואופים 5 ד נוספות עד להשחמה, פורסים ומגישים  עם הרוטב שנוצר -אפשר להסמיך עם כף קמח.

    פרגיות בערמונים-רננה רדיו

    מצרכים:

    1 ק"ג סטייק פרגית חתוך

    חבילה בצלצלי שאלוט 

    2 חבילות ערמונים בוואקום

     מצרכים למרינדה:

    4 גבעולי בצל ירוק

    6 שיני שום קלופות

    1/2 כוס דבש

    1/4 כוס סויה

    2 כפיות פפריקה

    2 כפות אבקת מרק עוף

    2 כפות סוכר חום

    כוס מים

    1/2 כוס יין לבן

    1/4 כוס שמן קנולה

    מלח פלפל

    אופן ההכנה:

     להכניס את הפרגיות לתערובת ולהעביר לתבנית, להוסיף את הערמונים והשאלוט מקולפים. לערבב היטב, ולתנור ב-180 מעלות לשעה שעה ורבע.

     חמין

    מצרכים:

    1 1/2 בשר אסדו

    2 בצלים קצוצים

    3 שיני שום כתושות

    500 גר שעועית בצבעים שהושרתה כ לילה

    1 כוס גריסים מושרים כשעה במים

    1.5 כפיות מלח

    1 1/2 כפות פפריקה מעושנת

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית גריל עוף

    1/2 כפית שום מעושן

    פלפל שחור  

    300 גר' תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה

    אופן ההכנה:

    תחילה מטגנים עד להשחמה את הבצל מוסיפים את השום ומטגנים קלות, מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הכוונים, מוסיפים את שאר המרכיבים מתבלים ומכסים במים, מבשלים כ 3 שעות, או מנחים על הפלטה ללילה.

     



    0 תגובות