שבת מתוקה: מגוון מתכוני עוגיות לכבוד שבת

    חיה ספיר No Comments on שבת מתוקה: מגוון מתכוני עוגיות לכבוד שבת

    כמידי שבוע ביום חמישי בתכנית 'ניחוחות שבת' מגישה השפית מירי זורגר מספר מתכונים למאכלים שיענגו לכם את השבת | השבוע בתכנית הגישה זורגר שישה מתכונים לעוגיות משלל סוגים שיעשו לכם שבת מתוקה במיוחד

    ניחוחות שבת
    13:07
    18.04.24
    אתר קול חי No Comments on בהפתעה: כש"ביבי" עלה לשידור והבהיר שיתקוף באיראן

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוגיות דבש

    מצרכים:

    4 ביצים

    1 כפית סודה לשתיה

    קורט קינמון

    1 1/2 כוסות סוכר

    5 כפות גדושות דבש

    1 כוס שמן

    6 כוסות קמח

    אופן ההכנה:

    לערבב את כל המצרכים הנ"ל לשים כשעתים במקרר, לכדרר עוגיות בגודל חצי ביצה ולהניח ברווחים, אפשר לשים במרכז שקד מולבן, לאפות עד להשחמה כ 20 ד', לתת להם להתקרר ולשמור בצנצנת מכוסה עד שבוע.

    עוגיות גרנולה

    מצרכים:

    6 כוסות גרנולה או שיבולת שועל

    3/4 כוס קמח

    1 כפית סודה לשתיה

    100 גר' חמאה

    1 כוס דבש

    1/4 כוס סוכר חום

    1/2 כוס חמאת בוטנים

    1 כפית ת וניל

    אופן ההכנה:

    מערבבים הכל, משטחים על תבנית מרופת בניר אפיה, אפיה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 15 ד', חותכים לחטיפים.

    אורונגולושקו

    מצרכים:

    1 ק"ג קמח

    1 קובית שמרים

    3/4 כוס סוכר

    480 מ"ל חלב  סויה או מיץ תפוחים

    3 ביצים

    100 גר מרגרינה נטורינה קרה חתוכה לקוביות

    1/2 כפית מלח

    לציפוי:

     1 כוס  שמן 

    3 כוסות אגוזי לוז גרוסים

    200 גר' סוכר

    1 שקית סוכר וניל

    להגשה:

    רוטב שוקולד

    אופן ההכנה:

    מכינים בצק מהמצרכים הנל לשים כ 8=10 ד' הבצק יוצא רך מאוד, מכסים בניילון נצמד מתפיחים כחצי שעה, מכינים את תערובת האגוזים, בקערה מערבבים את האגוזים והסוכר , את השמן מניחים בקערה אחרת.

    הרכבת המנה:

    קורצים מהבצק עיגולים של 30 גר' טובלים בשמן וא"כ באגוזים, מניחים ברינגים אישיים משומנים, מכינים כך את כל הבצק , אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להזהבה, להגיש עם רוטב שוקולד.

    עוגיות בצורות

    מצרכים:

    2 1/2 כוסות קמח

    200 גר' חמאה

    100 גר' אבקת סוכר

    100 גר' פירורים משוקולד חלב

    1 כף קפה נמס

    1 ביצה

    אופן ההכנה:

    מהמצרכים הנ"ל מלבד הביצה יש להכין בצק פירורי, להוסיף את הביצה ולעבד עד שנהיה בצק, להניח במקרר לשעה, לרדד ולחתוך בצורות הרצויות, אפיה בחום של 175 מעלות עד להשחמה, אפשר לקשט בשוקולד מומס עם מעט שמן ולטבול את העוגייה בשוקולד ואח"כ בסוכריות צבעוניות.

    עוגיות לוז נימוחות / רות אוליבר

    מצרכים:

    100 גר' חמאה או מרגרינה

    4 כפות אבקת  סוכר או כמו סוכר

    1 כפית ת וניל

    140 – 1 כוס גר' קמח רגיל

    100 גר' אגוזים טחונים/ פקאן/פיסטוק….

    אופן  ההכנה:

    את המצרכים יש ללוש לבצק אחיד, לא להוסיף מים, לאחר שנוצר בצק  לקחת פיסות קטנות ולכדרר לכדורים קטנים, אפיה בחום של 180 מעלות  15-20 ד'.

    עוגיות אייער כוכען

    מצרכים:

    3 כוסות קמח

    3 ביצים

    2 כפיות סוכר

    1/2 כפית מלח

    1/2 שקית אבקת אפיה

    אופן ההכנה:

    ללוש כ-10 ד' את הבצק, לרדד דק ולחתוך, אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה קלה כ 15 דקות.



    0 תגובות