- רדיו קול חי - -

קציצות הודו ועוף טחון ברוטב עגבניות וכרוב \\ ניסי גולדרייך

מצרכים:

500 גרם הודו אדום טחון מומלץ טרי

500 גרם עוף טחון מומלץ טרי

2 גזרים

2 תפו״א

2 בצלים

4 שיני שום

1 גבעול סלרי

חצי חבילה פטרוזיליה

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

כפית ג׳ינגר טחון או טרי מגורד

שמן זית איכותי

לרוטב:

2 פחיות עגבניות קצוצות

2 בצלים קצוצים

חצי ראש כרוב גדול פרוס דק ומופרד

כף סוכר

כף מלח גס

כף פפריקה מעושנת או מתוקה

כפית פלפל שחור גרוס

כפית בהרט

הכנה:

1 בקערה שמים את ההודו והעוף

2 במעבד מזון טוחנים את הגזר התפו״א הבצל והשום והעשבי תיבול ומעבירים לקערה עם העוף הטחון ומערבבים היטב ומתבלים

3 בסיר רחב מחממים מעט שמן, יוצרים קציצות ומטגנים כ5 דקות מכל צד ומעבירים לתבנית

4 מכינים את הרוטב עגבניות, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הכרוב וממשיכים לטגן מעט

5 מוסיפים את העגבניות הקצוצות מערבבים ומתבלים

6 מכניסים את הקציצות בעדינות ומערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים וממשיכים לבשל כחצי שעה על אש נמוכה ומגישים חם