חגיגה קולינרית בפה • מקלובה צמחונית מושקעת
אתי קצבורג No Comments on חגיגה קולינרית בפה • מקלובה צמחונית מושקעתיש בו שכבות מתובלות היטב, תפוחי אדמה ואורז וירקות שמוסיפים לה המון חן ויופי • נסו את זה בבית
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- מסר מפרשת בהר; דווקא כשאנחנו כה רחוקים מההר
- מיכל לאה בת נחמה: בת 4 מירושלים שליבה קרס
- הראיס של מירון: "התיירות במירון ירדה לאפס"
- נתניהו מכחיש שהוזהר מפני חמאס: "ההערכות היו הפוכות"
- המזוזה הגדולה ביותר בעולם? סופר הסת"ם מתאר את התהליך
תגיות
מקלובה צמחונית / ביגה
מרכיבים לאורז (מנה זוגית):
1 בצל לבן קצוץ גס.
רבע כוס שמן קנולה.
כפית שטוחה מלח.
כפית שטוחה בהרט.
קורט כורכום.
קורט סומק.
קורט קינמון.
חצי ק"ג אורז בסמטי (כ2.5 כוסות).
שתי כפות גרם שקדים קלויים .
800 מ"ל מים (כארבע כוסות).
אופן הכנה :
צורבים את הבצל עם השמן .מוסיפים את האורז והתבלינים ומחממים את האורז תוך כדי ערבוב עד תערובת אחידה ורותחת. מוסיפים את הנוזלים והשקדים ומביאים לרתיחה .מכסים ומבשלים על אש נמוכה 18 דקות + 5 דקות ללא בישול ואז פותחים את הכיסוי ובעזרת מזלג מפרידים את האורז .
מרכיבים להכנת רטטוי:
מחממים מראש תנור ל-250 מעלות.
1 פלפל אדום חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ קוביות.
2 זוקיני חתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ.
1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ.
1 חציל מקולף חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ.
1/4 כוס גרם שמן זית.
כפית מלח גס.
קורט פלפל שחור גרוס .
כף טימין קצוץ .
מרכיבים לתפו"א:
2תפו"א מקולפים חתוכים דק.
אופן הכנת הרטטוי:
מערבבים את כל המוצרים בקערה ומניחים על מגש אפייה אופים למשך 15 דקות בתנור .
אופן הכנת צ'יפס תפו"א
במחבת מטוגנים את רצועות תפוחי האדמה עד להזהבה.
אופן הרכבת המנה:
עוטפים קערת 26 ס"מ עם תחתית שטוחה בניילון נצמד. על התחתית מניחים את התפו"א המטוגן בצורת שבלול מהמרכז. מעל התפוחי אדמה שמים אורז עד שליש מגובהה של התבנית, ומעל מניחים את הירקות הצרובים ומשטחים לגובהה אחיד. מעל הירקות מוסיפים אורז עד קצה התבנית ומהדקים קלות. מכסים עם צלחת שטוחה או מגש שטוח והופכים. מסירים את התבנית והניילון הנצמד בעדינות.
המלצת הגשה: יוגורט מתובל בסומק, שום ומיץ לימון, ולקשט במעט עלים רעננים.
בתאבון…
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.