והשבוע: פשטידות | במטבח של מירי

חיה ספיר 1 Comment on והשבוע: פשטידות | במטבח של מירי

במטבח של מירי – והפעם: פשטידת תפוחי עץ מתוקה, קוגל ירושלמי וקוגל over night

צילום: yaakov Naumi/Flash9
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

האזינו>>>

קוגל over night

מצרכים

6 תפו"א קלופים

6 ביצים

1/2 כוס שמן

1 כוס מים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את הביצים יש לשים בקערה מתאימה ולטרוף עם המים

את תפוחי האדמה יש לגרד במגרדת דקה ולהוסיף אל מסת הביצים

לתבל במלח פלפל ולערבב

לטעום ולתקן תיבול

את השמן יש לחמם היטב ולשפוך על המסה ולערבב

להעביר לתבנית חד פעמית בינונית גבוהה ולאפות כ 3 שעות בתנור שחומם מראש ל 170  מעלות

לאחר מכן להנמיך את המעלות ל 100 ולהשאיר למשך לילה בתנור


קוגל ירושלמי

מצרכים

1 ק"ג אטריות דקות לקוגל

1/2 כוס שמן

6 ביצים

3 כוסות סוכר

1/2 כוס שמן

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות מלח

אופן ההכנה

בשלי את האטריות לפי הוראות היצרן

שטפי סנני והחזירי אל הסיר

ערבבי עם השמן והניחי בצד

במחבת מתאימה הכיני קרמל מהסוכר והשמן 

כשהקרמל מוכן שפכי אל האטריות 


פשטידת תפוחי עץ מתוקה

מצרכים

6 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות

1/3 כוס שמן

1/3 כוס סוכר חום

למסת הקשירה

6 ביצים

60 גר' סוכר

120 גר' אינסטנט וניל

1 שמנת צמחית אלפרו 5 % שומן

אופן ההכנה

במחבת ווק מחממים שמן ומעבירים את התפוחים מקפיצים  כ 10 ד' מפזרים מעל סוכר וממשכים לטגן עד לאידוי הנוזלים מצננים

בקערה טורפים ביצים ומוסיפים את שאר המרכבים וטורפים למסה אחידה

מוסיפים את התפוחים

משמנים תבניות סיליקון שקעים בשמן ומעבירים את המסה

אפשרי לשים שטרוייזל

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

מגישים חם 



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    הכנתי את הקיגל אובר נייט. בלתי אכיל. יש טעות במתכון. כמעט הקאתי. אין שם בצל בכלל וזה לא הגיוני.מרגיש כמו חביתה חיה עם כל ה 6 ביצים.תתקנו