הימים הקרים הגיעו: במטבח של מירי בספיישל מאכלי חורף

חיה ספיר No Comments on הימים הקרים הגיעו: במטבח של מירי בספיישל מאכלי חורף

מתחממים בבית? סדרת מתכונים מיוחדת ומהבילה לימים הקרים של החורף בתוכנית "במטבח של מירי" בהגשת שף קונדיטור מירי זורגר

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

בולונז פתיתים

מצרכים

1   חב פתיתי אורז

600 גרם בשר טחון בקר טרי

 1יחידה בצל קצוץ

2יחידות גזרים קצוצים

5 יחידות גבעולי סלרי קצוצים

3 יחידות שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

2 כפות רסק עגבניות מרוכז

1 כף מלח

כף פפריקה מתוקה

½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

מטגנים בצל עד לשקיפות

מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן כ 5 ד נוספות

מוסיפים את השום והבשר ומטגנים  תוך כדי פתיחת הבשר

מטגנים כ 5 ד' או עד שהבשר מפורר

מוסיפים  את הפתיתים ומערבבים מוסיפים את הרסק והמים

מתבלים ומביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול

מבשלים כ 20 ד' על אש נמוכה מערבבים מדי פעם


חמין

מצרכים

1 1/2 בשר אסדו

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום כתושות

500 גר שעועית בצבעים שהושרתה כ לילה

1 כוס גריסים מושרים כשעה במים

1.5 כפיות מלח

1 1/2 כפות פפריקה מעושנת

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית גריל עוף

1/2 כפית שום מעושן

פלפל שחור

300 גר' תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה

אופן ההכנה

תחילה מטגנים עד להשחמה את הבצל מוסיפים את השום ומטגנים קלות

מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הכוונים

מוסיפים את שאר המרכיבים מתבלים ומכסים במים

מבשלים כ 3 שעות

או מנחים על הפלטה ללילה


קישקע

מצרכים

2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

1 תפוח אדמה מגורר דק

1 כוס קמח

1 כוס קורנפלקס טחון דק

1 כוס פירורי לחם

1 כוס שמן

1 כוס מים רותחים או רוטב מהחמין

1 כפית פפריקה מתוקה

1.5 כפית מלח

2 כפיות סוכר

1 כפית פפריקה מעושנת

1 כפית גריל עוף

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

מערבבים את הרכיבים לבצק סמיך

בנייר אפיה מכינים גלילים מוסיפים אל החמין ומבשלים כל הלילה

אסדו באפיה איטית

מצרכים

2 ק"ג  רצועות אסדו  עם עצם

מלח

פלפל

מעט שמן

3 בצלים פרוסים מטוגנים עד להשחמה

אופן ההכנה

מעל גבי נייר כסף שעליו נייר אפייה מניחים את האסדו

מתבלים במלח פלפל ומעט פלפל שחור

מפזרים את הבצל המטוגן וסוגרים הייטב את הנייר

מעל מניחים עוד 4 עטיפות של נייר מהודק הייטב

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 130 מעלות ואופים 7 שעות

מגישים מיד עם הרוטב שנוצר


גולש הודו

מצרכים

1 ק"ג שווארמה הודו חתוכה לקוביות של 2 על 2 ס"מ

3-4 בצלים קצוצים

2-3 שיני שום פרוסות

5-6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה

1/2 כפית פפריקה מעושנת

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה

מוסיפים את השום מוגנים כדקה

מוסיפים את ההודו וממשיכים לטגן עד שהחתיכות משנות את  הצבע שלהן

מתבלים מערבבים ומוסיפים את תפוחי האדמה מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי 3/4 מהתבשיל

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש

מבשלים על אש נמוכה כשעתים


גולש פטריות ופרגיות

מצרכים

6 מנות פרגית (הירך ללא עצמות)

1 סלסלה פטריות שמפניון

1 סלסלה פטריות שיטאקי

3 בצלים פרוסים

4-5 שיני שום פרוסות

1-2 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה  מעושנת

1 כוס ציר עוף או מים

אופן ההכנה

את מנות הפרגית יש לחתוך לקוביות

את הפטריות יש לשטוף לקצוץ  לקוביות קטנות

בסיר יש לטגן את הבצלים עד להשחמה להוסיף  את השום הפרוס  ולטגן כ 5 ד להוסיף את הפטריות טגנו 5 ד' נוספות ,לאחר מכן הוסיפו את הפרגיות טגנו כ 5 ד תבלו וטגנו 5 ד' נוספות

הוסיפו ציר עוף ובשלו כ שעה וחצי

הוסיפואורז  ובשלו חצי שעה נוספת

הגישו חם


נתחי עוף בירקות שורש

מצרכים

8 פרגיות קצוצות

2 בצלים קצוצים

2-3 גזרים חתוכים לקוביות

1 שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות

3-4 עלי סלרי קצוצים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

6-7 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

אופן ההכנה

בסיר בגודל מתאים יש לטגן את הבצלים עד לשקיפות

להוסיף ירקות שורש ולטגן

את נתחי הפרגית יש לטגן במעט שמן במחבת נוספת

כשהפרגית משחימה קלות יש להוסיף אותה אל ירקות השורש

לתבל ולבשל לרתיחה להנמיך את האש ולבשל עד שתפוחי האדמה רכים

כשעה


קוגל over night

מצרכים

6 תפו"א קלופים

6 ביצים

1/2 כוס שמן

1 כוס מים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את הביצים יש לשים בקערה מתאימה ולטרוף עם המים

את תפוחי האדמה יש לגרד במגרדת דקה ולהוסיף אל מסת הביצים

לתבל במלח פלפל ולערבב

לטעום ולתקן תיבול

את השמן יש לחמם היטב ולשפוך על המסה ולערבב

להעביר לתבנית חד פעמית בינונית גבוהה ולאפות כ 3 שעות בתנור שחומם מראש ל 170  מעלות

לאחר מכן להנמיך את המעלות ל 100 ולהשאיר למשך לילה בתנור


קוגל ירושלמי

מצרכים

1 ק"ג אטריות דקות לקוגל

1/2 כוס שמן

6 ביצים

3 כוסות סוכר

1/2 כוס שמן

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות מלח

אופן ההכנה

בשלי את האטריות לפי הוראות היצרן

שטפי סנני והחזירי אל הסיר

ערבבי עם השמן והניחי בצד

במחבת מתאימה הכיני קרמל מהסוכר והשמן

כשהקרמל מוכן שפכי אל האטריות


מרק אפונה ופתיתי בצק

מצרכים

2 בצלים קצוצים

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

300 גר' אפונה קפואה

1 שורש פטרוזליה

לתיבול

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות פפריקה מתוק

2 כפות אבקת מרק עגבניות

לפתיתי הבצק

11/2 כוסות קמח תופח

1 ביצה

1/3 כוס שמן

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמהנ

מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה

מוסיפים את האפונה ו4 ליטר מים מתבלים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה שעה

טועמים ומתקנים תיבול

הכנת פתיתי הבצק

מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח

מגישים חם




0 תגובות